Partners | Sponsors | Disclaimer | Privacy Policy | Site Map | Contact
 
home The BDAV Membership CPD and Education Consumer Information Design Awards Design Profession Information Energy And
Sustainability Hub Job Market News and Media Partnerships Shop

Best Non-Residential Alterations/Additions

St Patrick’s Parish, Albury

NRG Systems Pty Ltd for St Patrick’s Parish, Albury
(03) 5721 5323

The client’s brief was:

  • Consolidation of a private primary school to unused former private high school college campus on Parish land. The large central city block is also occupied by part of the primary school, parish buildings, including church, chapel, disused convent, presbytery and kindergarten. The primary school senior grades, library and canteen were located on the adjoining block and not within the Parish site.
  • Relocate the senior grades (5-6), canteen, equipment storage and staff /student amenities from the eastern Side of the street into the existing high school campus.
  • Relocate staff amenities and office administration to a better position within the complex.
  • Provide new school identity and focus from the street.
  • Redesign and refurbishment existing high school buildings to ensure appropriate classroom numbers and areas, along with other facilities appropriate for a primary school.
  • The emphasis was to be on safe and easy access and a healthy learning environment.

 

“We were given a wonderful opportunity to mould and create a re-invigorated, healthy and dynamic primary school identity and facility,” said Ken Sibley of NRG Systems. “The project needed a sympathetic, friendly, professional, effective and collaborative team to achieve the best outcome; we were part of that team and believe this complex project to be both functional and aesthetic,” added Ken.

“The design of the alterations and additions to this school has seen a rejuvenation of the existing building and a blending of the existing building and the new works,” said Geoff Hoare, Chair of the Judging Panel. “The design is successful in its response to the brief, and in its incorporation of new design features. It has also demonstrated a good use of glass and materials and is worthy of an award in this category.”