Partners | Sponsors | Disclaimer | Privacy Policy | Site Map | Contact
 
home The BDAV Membership CPD and Education Consumer Information Design Awards Design Profession Information Energy And
Sustainability Hub Job Market News and Media Partnerships Shop

Jesses

 
 

Winner: Retail Design – Alterations/Additions
Winner: Synthesis Design & Build Pty Ltd

(03) 9720 3895
www.synthesis.com.au
Synthesis Design & Build Pty Ltd
Leanne Whitely

Jesses

Jesses – at the Maude Street Mall in Shepparton – had not been refitted for 12 years. The store was looking tired and needed a refurbishment. The store brief was to create a unique and memorable retail environment that could blend the urban street and surf wear cultures together, and provide a destination of choice for youth market.

A dynamic youthful interior has been created with the use of strong colour and considered space planning. The creation of a strong identity continues in the interior detailing and shop front signage.

The unique spaces and interior ambience created by urban wave elements provide a point of difference from competitors. The urban waves create visual interest from the exterior of the store. The color palette was based on timber laminates, whites, brushed silver, anodized aluminum and the signature blue of the logo.

Upon entry to the store, the urban waves define and encapsulate key departments of the store, creating a strong sense of place for the merchandise displayed and presented under the wave forms.

One of the major challenges was that the store had to remain open during renovations. The store was completely refurbished on one side while the other side traded to the public, divided by a temporary central wall installed at the first stage of the renovation. Once completed, the second side of the store was renovated and the first side re-opened to the public. This allowed the store to trade through the entire process, without requiring it to close at any stage. This refit has regenerated customer interest in the store, and has had a positive impact on store sales.

This project also won the award for Interior Design–NonResidential.